HEM OCH BOENDE


SPANSKT ÄLDREBOENDE I STOCKHOLM

Kavat Vård öppnar spanskt äldreboende med latinamerikanska influenser i Stockholm
 
Nu öppnar Kavat Vård, som sedan tidigare driver flera profilboenden i Stockholm, också La Casa, ett spanskt vård- och omsorgsboende för äldre, med latinamerikanska influenser.
Högt uppe i Midsommarkransen med närhet till affärer, t-bana och bussar bygger Micasa Fastigheter om ett par våningsplan, totalt 33 lägenheter, i huset som tidigare var Kastanjens servicehus.


Ett av våningsplanen blir spanskt äldreboende och kompletterar det arabiska och det persiska äldreboenden som Kavat Vård redan driver.
 
-  Vi kan äntligen tillgodose de äldre spansktalande i Stockholm. De är många. Vi har genom ett samarbete med Chispa, som sedan tidigare bedriver spansk hemtjänst och dagverksamhet, knutit viktig kompetens till oss. Nadia Carrizo Hellström som är en av grundarna för Chispa blir ansvarig för det nya La Casa, säger Catharina Tavakolonia, VD, Kavat Vård.
 
LOV (lagen om valfrihet) har gjort det möjligt för de äldre stockholmarna att välja äldreboende, vilket också ställer krav på mångfald i utbudet. 
 
-  Vi ser ett allt större intresse för profilboenden. Det är inte bara olika nationaliteter som gärna bor tillsammans på ålderns höst. Vi får en hel del förfrågningar från intressegrupper och föreningar, säger Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter