HEM OCH BOENDE


SNACKA OM HYFSAT BOENDE FÖR EN SENIOR

27-våningar höga Antilia Building är värderad till mer än en miljard dollar, nästan sju miljarder kronor, och rankas som världens dyraste privatbostad. Huset ägs av Indiens rikaste man Mukes Ambani. Huset har stått klart sedan oktober 2010.

 

 

Kontrasterna är enorma i Indiens största stad Bombay. Här finns världens största befolkning som lever i slum, mer än 10 miljoner bor i Bombays kåkstäder. Här bor också många mycket rika människor, näringslivets toppar och Bollywoods glamourösa stjärnor.

Är du sugen på att kolla in hur de rika bor och du är i Bombay ska du ta dig till Altamount Road i Cumballa Hill. Gatan rankas som den tionde dyraste i världen. Här är ingen trångbodd, men en fastighet sticker ut både till storlek och utseende.

 

Världens dyraste privatbostad

27-våningar höga Antilia Building är värderad till mer än en miljard dollar, nästan sju miljarder kronor, och rankas som världens dyraste privatbostad. Huset ägs av Indiens rikaste man Mukes Ambani. Huset har stått klart sedan oktober 2010 men företagsledaren Ambani, frun Nita och de tre barnen har bara bott där sporadiskt. I Bombay tror många att det beror på den massiva kritiken mot överdådet.

I garaget under byggnaden finns plats för 168 bilar. Några våningar upp finns en enorm hängande trädgård, minst en hyfsad pool, nio liftar som ser att det är inte allt för mycket trängsel när de 600 anställda drar iväg på olika uppdrag.

 

Familjen har placerats längst upp och har en enastående utsikt över landskap och hav.

Experter säger att det finns inget liknande boende någonstans på denna jord.