MATLÅDAN
PÅSKDUKA EN TREVLIG SAK
Experimentera med roliga och fina dukningar till påskens måltider och låt barnen vara med! Färgglada dukar eller tabletter med servetter till och glada vårblommor. Påsken är oftast gul, men det måste inte vara gult för att det är påsk, även andra färger kan passa. Limegrönt, orange, terrakotta – våga experimentera! Blanda gammalt och nytt!
INGEN JUL UTAN JULSKINKA

SVAMPENS HISTORIA - BOK OM MATSVAMPEN
Den svenska matsvampens historia tar sin början i 1600-talet, då svampen inte förtärdes alls, och vidare framåt genom århundradena. Vi får följa svampens intåg i vardagen hos svenska familjer och kockar. Matsvampen introducerades i Sverige bland adeln och spreds först till storstäderna, och senare ut till landsbygden som var motståndiga vad gällde att använda svamp i matlagning. Svamp plockades där främst för att säljas till fint folk i städerna, och plockades då av kvinnor. Det hänger i än idag då det fortfarande främst är kvinnor som både plockar och äter svamp.
DRYCK SOM BLIR RETRO
Jägermeister behöver sällan någon större presentation, och går inte heller att kategorisera i någon produktgrupp - Jägermeister är Jägermeister.
De flesta av oss känner igen den klassiskt gröna flaskan och hjorten som pryder dess logotype.
SE UPP MED SMITTADE BÄR
Livsmedelsverket ger två olika råd om frysta bär. Det ena rådet gäller frysta jordgubbar från Marocko och Egypten. Det ena rådet gäller frysta importerade hallon.
Fler artiklar...
- ALLA GILLAR 5:2 DIETEN
- HÄRLIG POTATISSALLAD - CROSS OVER
- GODSAKER FRÅN PARIS
- ROSTA DIN FÄRSKPOTATIS - ETT GOTT RECEPT
- VI ÄTER 3000 TON SILL I MIDSOMMAR
- ETT BRA SILLRECEPT
- SPANSKODLADE TOMATER
- GLÖM INTE BORT SILLEN - DAGS ATT LÄGGA IN
- GRILLA GRÖNSAKER
- ÄGG OCH PÅSKMUST VIKTIGAST PÅ PÅSKEN
- SÖNDAG 17 MARS ST. PATRICKS DAY
- RAIMAT - SOMMARENS BÄSTA GRILLVIN
- VINTIPS PÅ ALLA HJÄRTANS DAG
- SEMLA PÅ FETTISDAG - KANSKE MED PORTER?
- MAT DÅ MAN HAR BRÅTTOM