RESOR


TOBAGO ÅRETS CHARTER

Tobago
 
Resmålet dit Apollo tar dig. Tobago, ön i landet Trinidad och Tobago som ligger strax norr om Sydamerika.
Apollos vinternyhet Tobago är inte bara den bästsäljande destinationen i vinter. Vagabond har även korat den till årets charter 2014. Sköna stränder, tillbakalutat tempo och naturupplevelser både under och ovan ytan är det som tilltalat juryn.


Motiveringen lyder:
”Tobago är sällsamt naturbegåvat. Här finns små bukter där regnskogen står tät kring stränder utan fotspår. Vattnet är precis så turkosblått som i dina fantasier. De sköna stränderna kring Pigeon Point har all rekvisita man behöver för att skapa karibiska drömmar och i de lågmälda fiskebyarna pågår vardagslivet ungefär som det alltid har gjort. En sak är påtaglig: lugnet.

Det här är en del av Karibien dit massturismen ännu inte har nått. Men för den som söker nattliv finns även det om än i blygsam skala. Crown Point är huvudort för restauranger och barer. Och varje söndag är det ett högljutt och folkligt partaj i Buccoo Village.

Även under ytan kan det gå livligt till. Här finns Buccoo Reef, ett av de största korallreven i Karibien, som lockar mängder av snork¬lare och dykare. Gillar du hellre fåglar än fiskar finns en tropisk regnskog som är full av kolibrier. Och för chokladälskaren tillverkas prisbelönt choklad, med råvaror från kakaoplantagerna.

I december startade Apollo som första svenska arrangör direktcharter hit. Det är bara att gratulera. Vi utnämner Tobago till årets charterdestination 2014.”
Passar för: Smekmånadspar, dykare, fågelskådare, chokladälskare och surfare.