SENASTE NYHETERNA


SPARA PENGAR PÅ DIN KOMMANDE RESA

Svenskar kan spara i genomsnitt 28 procent om flygbiljetter för jul- och nyårsresan bokas i början av november. Resesöksajten momondo.se har analyserat mer än 13,2 miljarder flygpriser i sin årliga prisstudie, och kan nu avslöja de absolut bästa tidpunkterna att boka kommande resor. 

Enligt Robin Eriksson, Nordenchef på momondo, så är det flera faktorer som spelar in när det kommer flygpriser, så som avgångsdag och när på dagen du flyger.

 

– Förutom bäst tid att boka så kan vi genom vår årliga prisstudie också se att priser varierar mycket beroende på vilken veckodag och tid på dagen för avresa. De billigaste flygpriserna hittas oftast på tisdagar och de dyraste på lördagar. I genomsnitt kan de skilja upp till 11 procent i pris mellan de två dagarna, säger Robin Eriksson.

 

Billiga flygpriser bokas i år tidigare

Under de senaste två åren har momondos data visat att de billigaste flygbiljetterna kunde hittas 53 dagar i förväg, men i år visar det sig att 56 dagar i förväg är att rekommendera när det gäller att boka billigast flyg. De dyraste flygbiljetterna återfinns när de bokas samma dag som avresa.

 

– Vi vet från vår årliga globala reseundersökning att var fjärde svensk tycker flygbiljetterna är det absolut viktigaste att spara in på när det kommer till kostnader i samband med resor. Därför kan vi rekommendera resenärer att hålla ”56 dagar innan” som grundregel när det gäller att boka flygbiljetter.

 

Bangkok fortfarande julfavorit

Svenskarnas mest populära jul- och nyårsdestination är återigen Bangkok. Denna destination är så pass populär att väldigt många svenskar, inte minst från södra Sverige, även söker efter avgångar från Köpenhamn för att resa dit. Prismedvetna svenskar bör också titta på att resa till Bangkok redan innan jul.

 

– Flygbiljetter till Bangkok är som dyrast i slutet av december vilket är resultat av den höga efterfrågan av jul- och nyårsresor. Om du istället reseri slutet av november, innan högsäsongen har börjat, kan du spara upp till 34 procent på flygbiljetterna, och få ut mer av reskassan när det kommer till hotell och andra utgifter under resan, avslutar Robin Eriksson.

 

Restips för att boka resor över hela världen

 

 

Boka dina resor 56 dagar i förväg för att få tag i de billigaste biljetterna – och du kan spara i genomsnitt 28 procent

Flygbiljetter är generellt som dyrast samma dag som avresa

Kvällsavgångar mellan kl. 18:00-00:00 har oftast billigast priser

Tisdagar är generellt den billigaste dagen att flyga

Lördagar är oftast den dyraste dagen på veckan att flyga

 

Svenskarnas topp 10-lista över destinationer och bästa tidpunkt att boka*

 

 

Destination Bästa tidpunkt att boka

1. Bangkok, Thailand 55 dagar före avresa

2. London, Storbritannien 50 dagar före avresa

3. Barcelona, Spanien 59 dagar före avresa

4. Bangkok, Thailand (från Köpenhamn) 59 dagar före avresa

5. Malaga, Spanien 60 dagar före avresa

6. New York, USA 60 dagar före avresa

7. Alicante, Spanien 55 dagar före avresa

8. Palma de Mallorca, Spanien 56 dagar före avresa

9. Phuket, Thailand 53 dagar före avresa

10. Paris, Frankrike 50 dagar före avresa

*Topplistan baseras på sökningar gjorda på momondo.se under perioden 1 januari 2016 till 25 oktober 2016