TRÄDGÅRD


NY BOK LÖKAR & KNÖLAR

lökar & knölar
 
Lökar & knölar
Boken Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett trevligt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter i serien Våra trädgårdsväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Läs mer: NY BOK LÖKAR & KNÖLAR

SVENSKA FÅGELHOLKAR PÅ EXPORT

Svensk design har länge haft en hög status i Europa och nu kan även våra bevingade vänner njuta av designade små hem i form av svenskinspirerade fågelholkar. Företaget bakom satsningen heter Wildlife Garden, grundades 2005 och är belägna på vackra Bjärehalvön utanför Båstad. Deras affärsidé är att tillhandahålla produkter som kan locka fram en levande trädgård med fokus på det genuint svenska.

Läs mer: SVENSKA FÅGELHOLKAR PÅ EXPORT

NU ÄR DET BLOMSTERTIDER

Nu är tiden här för plantering av sommarblommor. Butikerna är fyllda av allsköns växter som ska förgylla balkonger, uteplatser och trädgårdar till långt in på höstkanten. För att få så stor glädje som möjligt av sommarblommorna kommer här några tips:

Läs mer: NU ÄR DET BLOMSTERTIDER

LYCKAD TRÄDGÅRDSMÄSSA I UMEÅ

uma
 
Trädgårdsmässan i Umeå, årligen återkommande, lockar tusentals trädgårdsintresserade norrlänningar.
I år var inget undantag.

Läs mer: LYCKAD TRÄDGÅRDSMÄSSA I UMEÅ

TRÄDGÅRDENS VÄNNER OCH FIENDER

Trädgårdens vänner och fiender
 
Tips och råd för en naturlig balans mellan nyttodjur och skadedjur. Trädgårdsbok skriven av av Eva Fanqvist Skubla.
Arbetet i trädgården handlar inte bara om att vattna och gödsla på rätt sätt, det innebär även att vi ständigt måste förhålla oss till alla de djur och insekter som trivs bland våra växter. I takt med att trädgårds­intresset under de senaste åren kraftigt ökat, har också intresset för att på naturlig väg bekämpa skadeinsekter och djur vuxit.

Läs mer: TRÄDGÅRDENS VÄNNER OCH FIENDER